Ndikimi psikologjik i ngjyrave tek njeriu

Katër janë ngjyrat primare psikologjike – ngjyra e kuqe, blu, e verdhë dhe e gjelbër. Ato lidhen respektivisht me trupin, mendjen, emocionet dhe ekuilibrin thelbësor mes këtyre të trijave.

ZEZË

Sofistikim, Magji, Siguri, Mister, Efikasitet, Substancë
E zeza është e zhytur  tërësisht në  të gjitha ngjyrat. Implikimet psikologjike janë të konsiderueshme tek  e zeza. Ajo krijon barriera mbrojtëse, thith gjithë energjinë që vjen ndaj jush, dhe  mbulon personalitetin.E zeza është në thelb mungesa e dritës. Pozitivisht, ajo komunikon qartësi absolute, pa nuanca. Ajo komunikon sofistikim dhe përsosmëri  pa kompromis dhe punon veçanërisht mirë me të bardhë. E zeza krijon një perceptim të peshës dhe seriozitetin.E zeza i bën ngjyrat e tjera të duken më të shndritshme.Ajo shqërohet mirë më blunë , të kuqen dhe jeshilen.