Ndikimi psikologjik i ngjyrave tek njeriu

Katër janë ngjyrat primare psikologjike – ngjyra e kuqe, blu, e verdhë dhe e gjelbër. Ato lidhen respektivisht me trupin, mendjen, emocionet dhe ekuilibrin thelbësor mes këtyre të trijave.

PINK

Delikatesë , Qetësi  fizike , Ëmbëlsi, Ngrohtësi, Feminilitet, Dashuri

Duke qenë një ngjyrë e kuqe, Pink  gjithashtu na prek fizikisht, por ajo me shume zbut, sesa stimulon.Ështe quajur ana e embel e së kuqes. Pink është një ngjyrë e fuqishme, psikologjikisht. Ajo përfaqëson feminilitetin dhe cdo gjë të këndshme që feminiliteti mbart. Nje siperfaqe e madhe Pink krijon dobesi trupore tek njerëzit.